Dansk Handicap Forbund har etableret en ny hjemmeside med oplysninger om steder, hvor man kan bruge sit ledsagekort og få sin nødvendige ledsager med uden at skulle betale for denne. Det er ligebehandling. Samme oplevelse, samme udgift.

Hjemmesiden kommer med ca. 550 steder og en forventning om inden for et år, at nå 12.000 til 1.500 steder fordelt ud over hele Danmark. Biografer, forlystelser, museer, musikfestivaler, teatret, trafikselskaber og mange flere. Man kan søge efter steder inden for en region, en kategori (fx musik, sport eller museum) eller direkte søge efter et bestemt sted (fx Tivoli eller Zoologisk Have).

Forbundet har med støtte fra Bevica Fonden, Elsass Fonden, Pressalit og tre BPA-firmaer lavet hjemmesiden. Forbundet skal drive hjemmesiden det første år, og så skal den overgå til drift hos DH Brugerservice. Den findes på: ledsagekort.dk, som DH har stillet til rådighed.

Formålet er at samle kontakt- og stedinformationer om stederne, så man kan se, hvor ledsagekortet kan bruges, og så kan man finde yderligere oplysninger på stedernes hjemmeside eller kontakte dem.

Det er vigtigt at understrege, at hjemmesiden ikke indeholder oplysninger om tilgængelighed. Dem skal man finde på stedernes hjemmesider. Det er alt for svært og krævende at indsamle og opdatere oplysningerne, og hvis det ikke gøres ordentligt, så bliver kunder med fysisk handicap skuffede. På hjemmesiden kan man finde en opfordring til, hvad det er for nogle oplysninger, der er vigtige at kunne få, hvis man er kørestolsbruger eller er gangbesværet.

For at nå i mål med ønsket om den totale registrering af steder er det nødvendigt, at lokalafdelingerne hjælper til. Det er medlemmerne lokalt, som kender stederne. Det er håbet, at I selv og jeres medlemmer registrerer nye steder og kontrollere, om de steder, der findes, er registreret med de rigtige oplysninger. Når man opretter et helt nyt sted, så bliver det kontrolleret og kan først ses på hjemmesiden, når det er blevet godkendt.

Vi håber, at lokalafdelingerne vil besøge de enkelte steder og bede dem sætte et klistermærke op, så man kan se, at man kan bruge sit ledsagekort der, og samtidig kan I aflevere et lille ’postkort’ til stederne, som indeholder en beskrivelse af de centrale ønsker til oplysninger om tilgængelighed. Klistermærket og kortet sendes ud, snarest muligt.

Ledsagekort.dk viser også vej til, hvordan man kan få sit ledsagekort fra DH Brugerservice.

Har I spørgsmål til hjemmesiden, kan I skrive til denne e-mail: ledsagekort@ledsagekort.dk.

På forhånd tak og med venlig hilsen

Susanne Olsen, landsformand