Mågen, den nyeste af Silkeborgs Hjejlebåde, skulle efter sigende være tilgængelig for kørestolsbrugere, men klog af mange års erfaring, valgte jeg alligevel at bruge en formiddag på havnen i Silkeborg for at bese vidunderet.
Der bliver lagt en plade fra kaj til båden og selv om pladsen på dækket er lidt trang, føles det stabilt og sikkert

Liften til salonen er stor og lidt klodset, men passer godt til resten af båden, men den virker upåklageligt og jeg følte mig på intet tidspunkt utryg.
Selve salonen er et stort rum med borde og bænke ved alle vinduer og masser af gulvplads til at komme rundt på. Det virker rigtig fint og der ville ikke være problemer ved at være mange kørestole.

“Handicaptoilettet” er derimod mikro-matisk lille.  Jeg, i manuel kørestol, kunne kun lige lukke døren efter mig og så var der ingen plads til hjælper/forflytninger.

På mit spørgsmål om det er muligt at stå af og på ved alle stoppesteder på vej fra Silkeborg til Himmelbjerget skriver adm. direktør Thomas Klostergaard således:

 ”Helt overordnet, så ja det er muligt at komme fra hvilken som helst af vores landgange over på Mågen. Men det er ikke alle steder der er lige egnet at komme hen til selve broen da der er tale om offentlige arealer.

 Broer som ved Aqua og Slåensø ligger i forbindelse med skovareal. Derfor svært tilgængeligt.

Ved de øvrige broer;

  • Vandrehjemmet
  • Indelukket
  • De små fisk
  • Ålekroen
  • Ludvigslyst
  • Himmelbjerget

Her vil der være en adgang hvor man kan komme til at køre nogenlunde tæt på, parkere i nærheden og bevæge sig på en ordentlig sti hen til de pågældende broer.
Personligt ville jeg nok vælge en af de markerede med grønt hvis jeg skulle afsted med en kørestol. Der findes god offentlig information om adgangsforholdene ved de enkelte steder”

Der er dermed mange gode tiltag, men jeg ville have ønsket mig at et så vigtigt punkt som toiletforhold var blevet prioriteret højere.