Personer med handicap deltager i mindre grad i fritidsfællesskaberne end andre. Og selvom potentialet i at få flere med er enormt, viser en ny undersøgelse, at området er underprioriteret. Derfor sætter Det Centrale Handicapråd nu fokus på området med en ny kampagne, der skal give inspiration og anbefalinger til, hvordan flere kommer med.

I øjeblikket er der Paralympiske Lege, hvor Danmark er stærkt repræsenteret, men desværre er de aktive para-atleter langt fra repræsentative for personer med handicap, når det kommer til at have et aktivt fritidsliv. Hvis man har et handicap, er der nemlig mindre sandsynlighed for, at man er en del af en sportsklub eller anden form for fritidsfællesskab. Det er et vigtigt, men ofte overset problem, mener man hos Det Centrale Handicapråd.

”Når vi snakker om personer med handicap, har vi ofte fokus på, hvordan flere får mulighed for at tage en uddannelse eller komme ind på arbejdsmarkedet. Fritidslivet er dog et mindst lige så vigtigt, men desværre ofte overset, område. At være med i et fritidsfællesskab har nemlig først og fremmest potentiale i forhold til at forbedre den enkeltes livskvalitet, sundhed og trivsel, og derudover smitter det også ofte positivt af på andre områder som fx uddannelse og beskæftigelse,” lyder det fra Mogens Lindhard, der er formand for Det Centrale Handicapråd.

Kampagnen indeholder:

  • Anbefalinger: 10 anbefalinger til at inkludere personer med handicap i fritidsfællesskaber målrettet politikere på nationalt og lokalt niveau
  • Podcast: Tre nye afsnit af podcasten ”Er det et handicap?!” med Felix Smith som vært
  • Inspirationskatalog: 11 konkrete cases med inspiration til at få flere med handicap med i fritids- og foreningslivet

Analyserapport: Status på fritidsområdet for personer med handicap i kommunerne udarbejdet på baggrund af survey blandt kommunalpolitikere, handicaprådsformænd og fritidskonsulenter

 

Find kampagnen her

 

Det Centrale Handicapråd
Stationsvej 10
9460 Brovst