Jeg stødte på en folder om støtte til pårørende ud fra kodeordene Sundhed-Omsorg-Støtte, altså SOS, som vi kender som et (maritimt) råb om hjælp fra nødstedte. Inde i folderen står SOS for Samvær-Omsorg-Støtte. Det er FolkesundhedAarhus, der udbyder en række forløb, herunder et til pårørende.

Du kan læse folderen her

På deres hjemmeside står der:

FOLKESUNDHED AARHUS
På grund at situationen med corona (COVID-19) i Danmark, er Folkesundhed Aarhus’ tilbud ændret. Nogle tilbud bliver stille og roligt åbnet op igen med de gældende retningslinjer in mente. Vi tilbyder dog stadig rådgivning over telefonen eller via videosamtale, hvor det er muligt. Vi kan også hjælpe dig med et hjemmetræningsprogram eller tilbyde træningsaktiviteter via Folkesundhed Aarhus’ Facebookside. Du kan, som altid, kontakte os på telefon 87 13 40 35 eller mail:
folkesundhed@mso.aarhus.dk , hvis du vil vide mere.

En vifte af tilbud
Der er en lang række sygdomme og helbredsudfordringer, hvor det kommunale tilbud udbyder redskaber til indsigt, forebyggelse og lindring, ved personlige samtaler og/eller gennemprøvede forløb: KOL, sukkersyge, kræft, depression, stress, kroniske smerter, kost og motion, rygning, alkohol, rygproblemer, hjerte-kar-sygdomme og altså også pårørendeforløb.
I Folkesundhed Aarhus’ afdeling i Vest har de sundhedsmedarbejdere, der taler arabisk, tyrkisk, somalisk og persisk og derfor mulighed for at hjælpe borgere, som har brug for et sundhedsforløb med sprogstøtte.

Sh/kilde: folkesundhed.aarhus.dk/sundhedsforloeb/