Fotos er taget af Solveig Hansen.

Generalforsamling med extra megen hygge – og Qi Gong
I starten af marts holdt vi vores generalforsamling i hyggelige omgivelser i Annekset på Egmont Højskolen, med mulighed for at overnatte i Hou Søsportscenter. Generalforsamlingen forløb fredeligt, der var genvalg på alle poster, vi godkendte beretningen og et regnskab, der udviser en sund økonomi og et pænt overskud, trods køb af ny og fremtidssikret hjemmeside og mange arrangementer – der var ingen Indkomne forslag, men vi kan overveje, om vi næste år skal drøfte at eftergive noget gæld til forbundet?

Qi Gong
Inge gav os derefter en fin oplevelse med udgangspunkt i Qi Gong, som alle kan træne, om ikke andet i tankerne. Det er en behandlende træningsform, der rammer både den fysiske krop, den følelsesmæssige krop og energikroppen.

Zen er en meditativ tilstand
– Mærk, hvor du er, træk vejret, ryst med det du kan, forkyndte Inge med rolig stemme og opfordrede os til at kaste det væk, der ”tynger” og fortsatte:
– Ryst igen, mærk CHI, mærk livsenergi, mærk det som en glace ned over hovedet og videre ned, mærk en lethed, en afslappethed, svæv i jeres krop og nyd stilheden.

Herefter fik vi bank (af os selv eller i tankerne)
Små lette bank med fingerspidserne vækker og om nødvendigt vender energierne.
De fem bank: nyrepunkt ved kravebenene, dernæst ved brystbenet, thyrus/immunforsvar, ude under armhulerne (milten) og til sidst på kindbenene – for fuldt udbytte.

Lifting the sky
Øvelsen, der styrker bindevæv:
– Spænd i din bækkenbund, skub bjerg væk foran dig og opøv indre kraft, skovl lys ind og smør det på din aura. Vi lyttede og forsøgte at følge Inges anvisninger.
Og som om det ikke var underligt nok at sidde der og skubbe, skovle og smøre os ind i lys, fortsatte vi:

CHI
– Mærk din vejrtrækning, dab meget forsigtigt og roligt rundt om din navle – der bærer de dybeste erindringer, træk vejret gennem huden og sig for dig selv: ”Jeg er inde i chien, chien er inde i mig” – Inge havde bragt os i en næsten meditativ tilstand…
– Træk CHI ind som lys, bliv helt selvlysende, strål som en sol – rundede Inge af med kærlig mildhed, og vi andre vendte tilbage til rummet, åbnede øjnene, mærkede den rare stemning, der for nogen varede til langt ud på aftenen, hvor vi bl.a. nød en dejlig chili con carne og hjemmelavet kage med is.