Formindsk teksten Forstør teksten Print Sitemap Kontakt

Tab af sygedagpenge - syge uden sikkerhedsnet


16-02-2011

15. februar 2011

Pressemeddelelse

"Mennesker, der lever i uvished med en udiagnosticeret sygdom, bør have mulighed for at få forlænget deres sygedagpenge, indtil der foreligger en diagnose og en afklaring af det videre forløb."

Det siger Gigtforeningens direktør, Lene Witte, på baggrund af et indslag i KONTANT på DR1 tirsdag aften.

KONTANT satte bl.a. fokus på, at tre mennesker hver eneste dag får revet det økonomiske sikkerhedsnet væk under sig. De har begået den alvorlige brøde at lide af en sygdom, der er umulig at diagnosticere eller behandle medicinsk inden for sygedagpengelovens frister, så det videre forløb på arbejdsmarkedet er uafklaret.
Og den slags gør man ikke ustraffet: Falder man uden for en af systemets kasser, er det bare ærgerligt. Og det er den enkeltes eget problem.

"Risikoen er altså, at hvis din sygdom er så kompliceret, at den er svær at diagnosticere, og hvis du samtidig er gift eller boligejer, så mister du enhver indtægt. For mange får det katastrofale følger for familiens samlede økonomi, der netop er bygget op omkring to indtægter.
At fjerne det økonomiske fundament under en stigende gruppe syge, fordi man ikke kan sætte navn på deres sygdom, er dybt urimeligt og en skamplet på Velfærdsdanmark," siger Lene Witte.

Gigtforeningen har flere gange bragt problemet til offentligt kendskab – ikke mindst frem for politikerne.

"Regeringen er fuldt vidende om, at der er et hul i loven, og dermed et kæmpehul i det sikkerhedsnet, vi alle tror, vil gribe os, hvis der opstår en truende situation med f.eks. sygdom," siger Lene Witte og fortsætter
"Derfor er vi faktisk forundrede over, at man hidtil blot har ladet stå til. Men i det mindste kan man ikke påstå, at regeringen har lukket øjnene for problemet. Tværtimod. Den triste erkendelse er, at regeringen med helt åbne øjne indtil videre har valgt at gøre ingenting."

Kilde: Gigtforeningen

Sat ind af Per Jacobsen

 
Øvrige nyheder
Aarhus Kommunes handicappris 2017
05-12-2017
Boligministeren under pres
18-05-2017
Hjælp til Aarhus kommune:
02-11-2016
Tilbagebetaling af 600.000kr til mennesker med handicap
02-11-2016
Formand Rikke Kastbjerg | Østerby Allé 20 | 8310 Tranbjerg J | Telefon: 2022 0423 | E-mail: k@stbjerg.dk

Accesskeys  © Dansk Handicap Forbund - Århus afdelingen  Login