Formindsk teksten Forstør teksten Print Sitemap Kontakt

Socialministeren bakker op


27-01-2011

Efter afsløringen af det private firma "Handihelps" svindel med handicapmidler, har socialministeren udsendt nedenstående udtalelse:

Socialministeren: Brådne kar må ikke ødelægge BPA

Socialministeren bakker i et nyhedsbrev udsendt den 13. januar 2011 op om BPA-ordningen.

Socialminister Benedikte Kiær opfordrer kommunerne til at holde øje med BPA, og vil gå i dialog med kommunerne. Kommunerne kan meget mere, end de selv tror, mener ministeren. For eksempel stikprøvekontrol.

Programmet Operation X viste torsdag den 13. januar et program på TV2, hvor et firma ifølge programmet mistænkes for at begå lovbrud med den såkaldte BPA-ordning og aflastning til handicappede børn.

Formålet med ordningen er, at handicappede borgere skal have større valgfrihed samtidig med, at handicaphjælpere får ordnede ansættelsesforhold.

Socialminister Benedikte Kiær siger i kommentar til udsendelsen: "Jeg vil ikke lade enkelte brådne kar ødelægge en god og vigtig ordning, som giver borgere med omfattende handicap mulighed for at leve et selvstændigt liv. Det er rigtig ærgerligt, hvis enkelte virksomheder eller personer udnytter en ordning, der har til formål at sikre borgeren mulighed for at leve et selvstændigt liv."

Et enkelt firmas tvivlsomme måde at agere på må ikke diktere ny regulering på området. Det er kommunalbestyrelsens generelle pligt at undersøge og følge op på, om de penge, der gives til BPA, går til det rigtige formål.
Kommunerne kan følge op igennem deres almindelige tilsynsforpligtelse og ved store afvigelser i de regninger, der kommer og gennemføre stikprøvekontroller.

"Kommunerne kan med den gældende lovgivning meget mere, end de tror. Og det vil jeg gerne tale med kommunerne om," siger socialminister Benedikte Kiær.

Klippet fra Dansk Handicap Forbund´s hjemmeside.

(Per Jacobsen, januar 2011)
Øvrige nyheder
Aarhus Kommunes handicappris 2017
05-12-2017
Boligministeren under pres
18-05-2017
Hjælp til Aarhus kommune:
02-11-2016
Tilbagebetaling af 600.000kr til mennesker med handicap
02-11-2016
Formand Rikke Kastbjerg | Østerby Allé 20 | 8310 Tranbjerg J | Telefon: 2022 0423 | E-mail: k@stbjerg.dk

Accesskeys  © Dansk Handicap Forbund - Århus afdelingen  Login