Formindsk teksten Forstør teksten Print Sitemap Kontakt

Forslag til lov om førtidspension


30-11-2010

Ritzau | 30. november 2010

Regeringen vil afskaffe førtidspensionen for alle under 40 år i reform af førtidspension og fleksjob

Regeringen følger Arbejdsmarkedskommissionens forslag om et udviklingsforløb. Det skal give et job i stedet for førtidspension. Kun i de helt indlysende tilfælde skal unge under 40 år have førtidspension.

Det erfarer Jyllands-Posten få dage før regeringen spiller ud med en reform af førtidspension og fleksjob.

Formålet med udviklingsforløbet er at afklare, om fremtiden hedder et helt almindeligt job, et fleksjob eller - hvis der ikke er anden udvej - en førtidspension.

De nye udviklingsforløb skal bremse tilgangen til førtidspension , der sammen med fleksjobordningen er blevet langt mere populær, end partierne bag førtidspensionsreformen fra 1993 nogensinde havde forestillet sig.


Annonce
I 2009 var der 48.700 flere på førtidspension, fleksjob og den såkaldte ledighedsydelse for ledige fleksjobbere end forventet. Og ordningen kostede 8,6 milliarder kroner mere end forventet.

Samtidig bliver stadig flere helt unge tilkendt førtidspension med "psykiske lidelser" som hoveddiagnose.

Allerede i sin åbningstale til Folketinget kaldte statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) det "uanstændigt" at sende et ungt menneske med social angst, stress eller misbrugsproblemer på førtidspension .

- Vi skal ikke parkere mennesker under 40 år på førtidspension resten af deres liv, lød det fra Løkke.

Det nye udviklingsforløb træder i stedet for de forslag om tidsbegrænset førtidspension til unge, som både Venstre og De Konservative tidligere har luftet.

- Vi forventer, at der vil blive lavet en særlig indsats for dem, som er under 40 år - både når det gælder fleksjob, og hvad angår førtidspension. Vi har foreslået en midlertidig ordning, men den skal suppleres, så vi sikrer, at der er den nødvendige hjælp og støtte til at komme videre, siger arbejdsmarkedsordfører Helle Sjelle (K) til avisen
Øvrige nyheder
Aarhus Kommunes handicappris 2017
05-12-2017
Boligministeren under pres
18-05-2017
Hjælp til Aarhus kommune:
02-11-2016
Tilbagebetaling af 600.000kr til mennesker med handicap
02-11-2016
Formand Rikke Kastbjerg | Østerby Allé 20 | 8310 Tranbjerg J | Telefon: 2022 0423 | E-mail: k@stbjerg.dk

Accesskeys  © Dansk Handicap Forbund - Århus afdelingen  Login