Formindsk teksten Forstør teksten Print Sitemap Kontakt

FOA slæber Kolding Kommune i retten


01-12-2010

FOA slæber Kolding Kommune i retten

Af METTE SEHESTED LARSEN (Offentliggjort 22.11.10 kl. 14:28)

Fagforbundet kræver erstatning til fyrede handicaphjælpere.
I oktober fyrede Kolding Kommune 145 hel- og deltidsansatte handicaphjælpere. De blev tilbudt ansættelse igen, men det var på ændrede vilkår. Væk var blandt andet den sjette ferieuge og en række tillæg.
Det har fået fagforbundet FOA til, på vegne af en række handicaphjælpere, at rejse et krav over for Kolding Kommune om udbetaling af 72 ugers løn i godtgørelse. Derudover vil FOA kræve erstatning for manglende løn og pension.
FOA har via sin advokat anmeldt sine krav over for kommunen. Hvis kommunen ikke vil forhandle om sagen, så ender den i retten.
"Sagen er så absurd, at vi om nødvendigt er nødt til at gå rettens vej," siger forbundssekretær i FOA, Jakob Bang.
Ville ikke tage fra kommunekassen
Kolding Kommune har valgt at fyre at fyre og genansætte medarbejderne på andre vilkår, fordi statens satspuljer ikke fuldt ud dækker omkostningerne til aflønning af handicaphjælperne. For at undgå at bruge penge fra kommunekassen til at betale differencen, ændrede kommunen på handicaphjælpernes arbejdsvilkår.
Kommune frasagt sig ansvaret for de ændrede vilkår ved at henvise til, at det er den enkelte handicappede, der er arbejdsgiver for handicaphjælperen.
Den begrundelse afviser FOA blandt andet ved at fremlægge ansættelsesbreve, hvoraf det fremgår, at handicaphjælperne er ansat ved Kolding kommune.
"Vi kræver en godtgørelse efter ansættelsesbevisloven på 20 ugers løn, og vi kræver en godtgørelse på et års løn, fordi kommunen har brudt ligebehandlingsloven ved at indføre kønsdiskriminerende ansættelsesforhold, der straffer ansattes graviditet og barsel økonomisk. Desuden vil vi kræve efterbetaling af manglende løn og pension," siger Jakob Bang.

EPN.dk

Marie-Louise

 
Øvrige nyheder
Aarhus Kommunes handicappris 2017
05-12-2017
Boligministeren under pres
18-05-2017
Hjælp til Aarhus kommune:
02-11-2016
Tilbagebetaling af 600.000kr til mennesker med handicap
02-11-2016
Formand Rikke Kastbjerg | Østerby Allé 20 | 8310 Tranbjerg J | Telefon: 2022 0423 | E-mail: k@stbjerg.dk

Accesskeys  © Dansk Handicap Forbund - Århus afdelingen  Login