Formindsk teksten Forstør teksten Print Sitemap Kontakt

Kultur i Aarhus - Musikhuset


billede
11-09-2013

Musikhuset Aarhus har indgået et samarbejde med Dansk Handicap Forbund, Aarhus Randers afdeling.

Musikhuset har valgt en model, hvor de giver os billetter til en række forestillinger og får herigennem præsenteret en bred vifte af hvad der er at opleve.

Der er 46 medlemmer som kan vælge imellem ni forskellige forestillinger. Se nedenfor om der er noget DU kunne tænke dig at se og hvis der er så send en mail til Helle Szydlowski på hsz@aarhus.dk med angivelse af adresse. Så vil du modtage billetten med posten.

Vi kører efter først til mølle princippet.

Vi er glade for at Musikhuset har indgået samarbejde med os og vil gerne udnytte hver eneste billet. Så hvis du har modtaget en billet og senere finder ud af, at du alligevel ikke kan deltage, så giv enten billetten til en anden eller returner den til Helle.

Her følger omtale af de enkelte forestillinger – samt angivelse af det antal billetter, der er til rådighed.

Mummenschanz

Søndag den 13. oktober kl. 16.30, Store Sal.

1 kørestolsbruger med ledsager samt 4 andre billetter. Verden over viser anmeldelser og publikumstilstrømning, at pressen og teatergængere er enige:

Teatertruppen Mummenschanz  forestillinger er mageløs underholdning. Mummenschanz har revolutioneret mimekunsten med et nyt kropsligt formsprog. Iført sort tøj og skjult bag masker af papirstykker, toiletpapirruller, lampestik, lerklumper og meget mere formår de usynlige artister at fremtrylle en hel skala af herlige figurer. Små hverdagslige episoder, der udspiller sig mellem mennesker over hele kloden, danner udgangspunktet for det, som figurerne gør. De kan være legesyge, poetiske, lattervækkende, skræmmende eller groteske. Men altid vækker de følelser hos beskuerne, og børn og voksne får ofte hver sin fantastiske oplevelse af den samme situation.

NOAH

Lørdag den 26. oktober 2013 kl. 20, Rytmisk Sal.

2 kørestole med ledsagere samt 4 andre billetter. Ung popduo på vej! I 2008 begyndte duoen deres musikalske samarbejde. De lagde i 2011 sangen ”Alt er forbi” ud på Youtube, og efter at sangen havde spredt sig via Facebook, blev duoen kontaktet af flere pladeselskaber. Efter at have omskrevet ”Alt er forbi”, udkom nummeret på duoens debutsingle den 30. januar 2012.

Comedy vs. opera

Torsdag den 31. oktober kl. 20, Lille Sal.

1 kørestol med ledsager og 2 andre billetter. Amin Jensen har sunget opera i 14 år og altid haft en enkelt arie med i hvert show. Det er først nu, han selv mener, at han er dygtig nok til gøre det fuldt ud. Det skal understreges, at Amin stadig er den samme. Der er stadig masser af stand-up, Amin der spiller på instrumenter, parodier, og ikke mindst improvisation, som Amin tit kaster sig ud i. Sidstnævnte både i forbindelse med stand-up og rent musikalsk med Jens Krøyer (Hit Med Sangen) ved klaveret. Jens har været Amins faste kapelmester gennem 12 år og vil endnu engang være en del af showet.

Hymns From Nineveh

Torsdag den 31. oktober kl. 20, Rytmisk Sal.

1 kørestolbruger med ledsager og to andre billetter. Hymns From Ninevehs debutalbum fra 2011 vandt GAFFA-prisen for årets bedste album, og nu er Hymns From Nineveh i fuld gang med at indspille et helt nyt album. Du kan glæde dig til nye sange og Jonas H. Petersens lyse og vidtfavnende vokal, udtryksfulde fingerspil på den akustiske guitar og fremragende sangskrivning, der er smuk, melodisk og melankolsk.

Compañía Maria Serrano: Carmen

Tirsdag den 12. november 2013 kl. 19.30 i Store Sal.

1 kørestolsbruger med ledsager og 2 andre billetter. Et flamenco-danseshow om begær, magt, lidenskab og kunsten at overleve. Showet bygger på den klassiske historie fra Prosper Mérimées roman og Bizets opera af samme navn. Maria Serranos nye fortolkning af den klassiske fortælling udspiller sig i nutidens kriseramte Sevilla, men selv om scenariet er rykket frem til vores tid, er forestillingen stadig fyldt med de store følelser, som også operaen og romanen tematiserer: passion, stolthed, seksualitet og magt. Koreografien og musikken er dybt rodfæstet i flamencotraditionen, men har samtidig et moderne udtryk; Maria Serrano trækker nemlig på både musical, teater og film. Resultatet er en danseforestilling, der både rækker tilbage og peger frem i tiden.

The Pink Floyd Project

Onsdag den 27. november 2013 kl. 20 i Store Sal. Desværre ingen kørestolsbilletter tilbage. Der er 4 andre billetter. Pink Floyd Project tager igen et dybt spadestik ned i Pink Floyds bagkatalog og blander kortene til en dugfrisk koncerttour. Titlen, Our Favourites, dækker over en rockkoncert, hvor bandet personligt har håndplukket og sammensat sætlisten. Hver musiker har valgt et nummer fra Pink Floyds bagkatalog, der spænder over fire årtier af den bedste rockhistorie. Derudover har musikerne i fællesskab valgt nogle af de uundgåelige klassikere. Og så fortsætter bandet naturligvis traditionen for at levere musikken i spektakulære rammer med fedt scene- og lysshow.

Basix Julekoncert

Torsdag den 12. december 2013 kl. 20 i Rytmisk Sal. 1 køerstolsbruger med ledsager og 2 andre billetter. Vokalpop i verdensklasse! Et møde med de seks fyre i Basix er ikke bare en koncertoplevelse - det er et nærværende møde med seks sympatiske og gennemmusikalske fyre, der med charme, humor, eftertænksomhed og tilstedværelse fører sit publikum ind i musikken. Julen er fuld af forventninger og masser af gode traditioner. Som publikum til Basix Julekoncerter 2013 kan publikum roligt skrue sine forventninger op. Repertoiret spænder vidt og tager os med hele vejen rundt i julemusikkens stemningsfulde univers - fra smægtende krystalklare ballader til festlige, energiske popnumre.

Smartacus - Crazy Christmas Cabaret

Søndag den 12. januar 2014. Kl. 15 i Store Sal. 1 kørestolsbillet med ledsager samt 4 andre billetter. Få årets bedste grin. Ingen jul uden røverhistorier, crazy comedy, storslået musikalsk komediedrama, overdådige kostumer, fantastisk dans og et sprudlende festfyrværkeri af tidens største hits, alt sammen i Vivienne McKees sædvanligt sjove satiriske stil i den efterhånden legendariske Crazy Christmas Cabaret, som denne gang er tilføjet -Smartacus- og gæster Musikhuset Aarhus. London Toast Theater, der står bag, og hovedkraften Vivienne McKee er nærmest garant for årets bedste grin – i hvert fald er det musikalske show år efter år kåret som netop det - Sæsonens bedste grin.

Edith Piaf - Spurven

Med Kirsten Siggard i rollen som Edith Piaf er Spurven en dramatisk, kraftfuld, bevægende og samtidig humoristisk fortælling om den franske chanteuses sidste år. Om hendes evige kamp, trods alles råd om det modsatte, for at stå på scenen for det publikum der forgudede hende. I Spurven indgår 11 af hendes mindeværdige og helt fantastiske sange, der alle bliver sunget live på dansk til båndet musik. I et smertehelvede efter endnu en bilulykke, som hun mirakuløst overlever, er hun begyndt at medicinere sig selv med morfin og alkohol. Hun er frygtløs og nægter at følge lægernes råd. Hun vil på scenen igen – for at synge er hendes liv.
Øvrige nyheder
Aarhus Kommunes handicappris 2017
05-12-2017
Boligministeren under pres
18-05-2017
Hjælp til Aarhus kommune:
02-11-2016
Tilbagebetaling af 600.000kr til mennesker med handicap
02-11-2016
Formand Rikke Kastbjerg | Østerby Allé 20 | 8310 Tranbjerg J | Telefon: 2022 0423 | E-mail: k@stbjerg.dk

Accesskeys  © Dansk Handicap Forbund - Århus afdelingen  Login