Formindsk teksten Forstør teksten Print Sitemap Kontakt

Respons på læsebrev


25-09-2012

Læserbrev i Jyllandsposten d. 24.9.12

Utilstedeligt angreb på en minoritet

AF Tatiana Hjorth Sørensen, formand, Aarhus Kommunes Handicapråd

 

I JP Aarhus kunne man 18/9 læse et indlæg fra Camilla Christensen, som drejede sig om kvindehandel og mennesker med handicap

Jeg mener, at menneskehandel er en vederstyggelighed, og at vi skal gå langt for at forebygge og bekæmpe denne voksende industri. Men når CC udstiller mennesker med handicap som årsagen til, at der findes handlede kvinder i prostitution i Danmark, er det dog en fuldstændig forfejlet kritik, der er helt ude af proportioner med virkeligheden.

Det stilles af CC op således, at valget står mellem at beskytte kvinder mod menneskehandel eller at beskytte den ret, mennesker med handicap har til at kunne købe sex.

Utilstedeligt angreb

Det er intet mindre end utilstedeligt at angribe en minoritetsgruppe på denne måde.

Ja, der er en gruppe af vores medborgere med handicap, som er nødt til at have hjælp fra prostituerede for at have et velfungerende sexliv.

Men forestiller CC sig virkelig, at problemet med menneskehandel skyldes, at en mindre gruppe såsom mennesker med handicap har ret til at købe seksuelle ydelser? En ret, som alle vi andre i øvrigt også har?

Det ville være mere seriøst, hvis CC blot foreslog et generelt forbud – en holdning, som hun er i sin gode ret til at have. Forskelsbehandling, hvorved man yderligere marginaliserer mennesker med handicap, er dog efter min bedste overbevisning både ulovlig og uanstændig.

Camilla Christensens modstand mod menneskehandel klinger dog også temmelig hult, da hun ikke ser problemer i, at et forbud mod købesex i Danmark blot vil eksportere problemet til f.eks. Tyskland. Hun interesserer sig nemlig først og fremmest for det danske fællesskab, som hun er en del af, som hun skriver.

Grænseoverskridende indsats

Menneskehandel er i dén grad et grænseoverskridende problem og kræver derfor en grænseoverskridende indsats, hvis vi vil den til livs. Det er jo ikke mindre frygteligt for den handlede kvinde at være tvunget til prostitution i Tyskland end at være det i Danmark.

Camilla Christensens indlæg er fra først til sidst blottet for angreb mod de virkelig kriminelle – nemlig de bagmænd, som tjener enorme summer på menneskehandel.

Hvis vi skal gøre en forskel i kampen mod menneskehandel, er det de skruppelløse bagmænd, vi skal have i sigtekornet, og ikke mennesker med handicap.

Fra www.jyllands-posten.dk arkiv

Marie-Louise 


 

 

 


 

 
Øvrige nyheder
Aarhus Kommunes handicappris 2017
05-12-2017
Boligministeren under pres
18-05-2017
Hjælp til Aarhus kommune:
02-11-2016
Tilbagebetaling af 600.000kr til mennesker med handicap
02-11-2016
Formand Rikke Kastbjerg | Østerby Allé 20 | 8310 Tranbjerg J | Telefon: 2022 0423 | E-mail: k@stbjerg.dk

Accesskeys  © Dansk Handicap Forbund - Århus afdelingen  Login